December 2016, onze derde Nieuwsbrief

 Header

 December 2016, onze derde Nieuwsbrief alweer

 

Beste Lezers (binnenkort Volgers),

Alweer een jaar voorbij, en dat is natuurlijk een moment om terug te kijken naar wat er allemaal gebeurd is. Wij wonen nu al weer 3 maanden in Moncarapacho, en voelen ons al erg thuis. Dit jaar zijn wij gestart om onze droom te verwezenlijken, en komen al onze gemaakte plannen ook echt van de grond!

Allemaal? Nou…. niet helemaal !!!

Zo hebben wij momenteel een conflict met onze bouwer. Het begon allemaal goed. Maar hij denkt dat wij over een oneindig budget beschikken, sjoemelt met prijzen, en vraagt te hoge extra bedragen. Dat vinden wij natuurlijk geen goed gedrag en zeker niet volgens de afspraken!

Gelukkig hebben we veel goede mensen om ons heen, die helpen met advies en in gesprekken. De Portugese taal is voor ons in dit soort kwesties, best een lastig probleem. Maar met een beetje hulp kunnen wij toch prima onze punten duidelijk maken.

Ook hebben wij inmiddels een Portugese advocaat in de arm genomen. Die helpt ons met onze rechten en plichten, en al de papieren rompslomp. Het ziet er zeker gunstig voor ons uit. We hopen dat we e.e.a. snel en goed af kunnen ronden en dan definitief stoppen met deze bouwer. Gelukkig hebben we ook al een andere bouwer gevonden, die het complex wil afbouwen.

Maar natuurlijk zijn er ook leuke verhalen te vertellen vanuit deze internationale streek in Portugal. Laatst werden we uitgenodigd door Maria, een Portugese vriendin, voor een etentje vanwege haar verjaardag. Iedereen moest een gerecht meenemen van zijn eigen land. Zaten we daar met 30 man, op zich niet zo bijzonder ….

Maar als we vertellen 30 man …..met  in totaal 12 nationaliteiten, dat is nogal wat !!!

Over nationaliteiten gesproken: Onze buren links zijn Pat en Bennie uit Engeland. Rechts wonen Petter en Vivenka uit Zweden, achter ons 2 Hollanders, en daarnaast Harold en zijn vrouw uit Duitsland. En natuurlijk nog wat Portugezen, maar dat spreekt voor zich.

En dan hebben we het nog niet gehad over onze internationale vriend de kerstman, die hier ook volop aanwezig is……

In de aanhef spraken we er al over, Lezers en binnenkort Volgers. Want liken, tweeten, retweeten en berichten sturen is nu mogelijk via Social Media: Facebook en Twitter. Je kunt ons vinden via de 2 Social Media knoppen helemaal rechts bovenin onze website, via onderstaande buttons en deze links :

https://www.facebook.com/Anne-Bed-Breakfast-617984911741398/

https://twitter.com/AnneBenB    dus Tweet: @AnneBenB

Graag nodigen we jullie uit om onze vrienden, of Friends zoals men bij Facebook zegt, te worden en onze pagina’s en berichten te liken en te sharen. Ook op Twitter zien wij jullie heel graag als onze Volgers om berichten te kunnen tweeten en retweeten.

Komend jaar voegen wij  nog nieuwe Social Media kanalen toe, maar zullen ook zeker onze website  http://anne-bb.com/ nog verder verbeteren.

Ja, de tijd is omgevlogen, vanuit Moncarapacho de beste wensen voor 2017, en dat jullie wensen ook uit mogen komen.

Zoals ze in Portugal zeggen: Bem Natal, e ano novo feliz !

…………..en tot de volgende keer

Anne en Dave

 

1 gedachte over “December 2016, onze derde Nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.