Nog steeds Zomer 2019, DE ANNE-BB.COM NIEUWSBRIEF nr. 13

Een mooie zomer, in ieder opzicht

Hallo beste volgers,

Het is hier rond de 30 graden met een heerlijke koele zeebries. Prima uit te houden dus. Dat mag ook wel want het is hoog zomer in de Algarve. We boffen maar dat zoveel mensen een boeking bij ons gedaan hebben. Logees die terugkomen, vrienden of buren die mooie verhalen over ons hoorden, en daar weer collega’s van…..
Heel veel mensen komen genieten bij ons, en zo gaat het (gelukkig) maar door!

We zitten deze zomer helemaal vol. Pas in het najaar hebben we weer kamers vrij. Het is wel te begrijpen, bij ons is het heerlijk rustig om te relaxen en in de omgeving is er veel te doen.

Zo zijn er bijvoorbeeld in deze periode veel muziekfestivals in Tavira en Faro.
Lekker luisteren naar de muziek met een koel glaasje op een pleintje. En als je wil, dan dans je toch gezellig mee!

Alfarroba
Of ook wel de Johannes broodboom genoemd. Wij hebben verschillende van deze bomen op ons land staan.Op ons terras zelfs twee hele grote die een enorme grote natuurlijke parasol vormen. Logees van ons herkennen deze vast wel.
Ze hebben er onder ontbeten, en genoten van het prachtige uitzicht naar zee.
Het is een grote boom met peulen. In augustus verkleuren de peulen zwart.
Ze vallen van de boom en de oogst kan beginnen.

Ze worden vermalen tot carob poeder, een gezonde cacao. Of gebruikt in taartjes, toetjes en koekjes. Een leuk weetje is dat de pitjes in gewicht bijna allemaal gelijk zijn (0,2 gram). Vroeger werden ze gebruikt als gewichtjes in de diamanthandel. Een pitje werd ook wel karaat genoemd.

Dit jaar hangen onze bomen helemaal vol met deze peulen. Je kan volle zakken peulen inleveren bij een handelaar die je per gewicht uitbetaalt. We vullen nu zakken vol en zijn heel benieuwd hoeveel geld onze oogst op gaat brengen. We sparen het op en willen daar leuke palmbomen bij ons zwembad van gaan kopen. Het begin is er! We houden jullie op de hoogte.

Mooie zomer en een hartelijke groet vanuit het mooie Portugal!

Anne en Dave

Groeten uit Portugal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.